Residentiële woonwijken in Javea

In het verleden werd Javea begrensd door gebieden en hun plotnummers. Vandaag hebben we namen van straten in die gebieden en sommige geclusterde straten vormen wat we urbanisaties noemen: woonwijken en sommige van deze urbanisaties hebben bewonersverenigingen met minimale uitgaven. Om u een snel idee te geven, hebben we hier de belangrijkste woongebieden voor u geschetst.

alborada
Zeer exclusief en nog steeds erg onontwikkeld, Alborada in Javea biedt substantiële eigendommen, meestal van traditionele Alicantijnse stijl. Het aanbieden van brede wegen en trottoirs. De meeste huizen zijn gebouwd op grotere kavels dwz. 1500 m² plus die de indruk geeft van ruimte en privacy. Het is op de deur-stap van Javea Golf Club en is erg rustig. Onroerend goed in het Alborada-gebied komt niet vaak op de markt.

Balcon al Mar
Een toepasselijke naam voor een prachtige 'Balkon aan de zee'. Ja, het grootste deel van dit gebied biedt een geweldig uitzicht op zee, zowel aan de noord- als de zuidkust van Javea. Een residentiële urbanisatie oorspronkelijk ontwikkeld door een Duits bedrijf genaamd VAPF, die nog steeds hun hoofdkantoor in Benissa heeft en momenteel het gebied Cumbre del Sol in Benitachell aan het ontwikkelen is. De plotgroottes liggen tussen de 700m² en 1000 m² met de oneven grotere als u de frontlinie nadert. ; De lighthuouse 'Cape Nao' is te vinden in Balcon al Mar, samen met twee mooie restaurants met een panoramisch uitzicht op zee; de ene heet 'Restaurante Cabo de la Nao' en de andere heet 'Restaurante Mirador de Javea'. Er is ook een woningassociatie.

Costa Nova
Is overwegend vlak met een goede wegeninfrastructuur en kleinere percelen van ongeveer 700 m², ideaal voor enthousiaste tuiniers die geen grote opwaardering willen. De meeste eigenschappen zijn oorspronkelijk op één niveau gebouwd, maar in de loop van de jaren zijn er veel uitgebreid met hogere niveaus, dus er is een gemengde selectie. Costa Nova biedt een paar fantastische bar-restaurants voor werknemers; ideaal voor thuisgemaakte menu's van de dag.

Covetelles
Ligt achter Tarraula op de achterweg naar Benitachell, het verstedelijkte gebied genaamd Covetelles heeft een landelijk karakter, omdat het wordt omringd door glooiende heuvels en velden. Villa's zijn gebouwd op kleinere percelen maar bieden tegelijkertijd onroerend goedaankopen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

El Piver
Is een van de meest recente en modernste urbanisaties in Javea, met een verhoogde ligging met uitzicht op zee en de bergen van de Montgo over de vallei. Uitstekende infrastructuur biedt trottoirs, riolering en gas en alle elektrische en telefoondraden zijn ondergronds volgens Europese norm. Toen ze de urbanisatie van El Piver in Javea begonnen te ontwikkelen, neigden ze naar moderne versies van de traditionele stijl. Nower-dagen dure villa's met moderne mediterrane architectuur worden gebouwd onder degenen die er al zijn, wat aangeeft dat het een woonwijk van hoger kaliber eigenschappen is. De meeste percelen hier zijn 1000m².

Granadella
Het bekroonde strand in Javea, waar Bruce Willis de film 'The Cold Light of Day' filmde. Ja, het strand was dicht voor het publiek en de lokale bevolking werd gescout en geselecteerd voor extra's; het genereren van veel opwinding voor de paar dagen die het duurde. Verkozen tot het beste strand van heel Spanje tijdens een peiling gehouden door de lokale tv-kanaal Antena 3, onroerend goed in de richting van La Granadella heeft de neiging om een ​​prachtig uitzicht op de kust zee en percelen die wegvallen naar de golven of naar het Nationaal Park van Granadella.

Lucentum
Lucentum is niet erg bekend en ligt slechts op een kleine verhoging aan de achterkant van het Arenal-strand in Javea. Het is een moderne urbanisatie met ruimte voor uitbreiding. Verbluffende eigenschappen met verschillende gestileerde architectuur zijn gebouwd in deze exclusieve hoek van Javea, met hoge geprijsde eigenschappen die zelden op de markt komen. We kunnen niet wachten totdat ze de ontwikkeling opnieuw hebben gestart.

Montgo
Beschermer van slecht weer, de Montgo-bergrug flankeert Javea's noordkant en geeft onze prachtige stad een prachtig microklimaat waar de wereldgezondheidsorganisatie het over had. De hoogste top in het gebied, Montgo, is iets meer dan 750 m hoog en lijkt op een olifant uit de Javea-kant (Denia aan de noordkant). Montgo is opgedeeld in verschillende woonwijken zoals: Castellans (het dichtst bij de oude stad), Rimontgo (grenzend aan Castellans), La Ermita (waar een mooi kerkje en een supermarkt zijn), El Gafforral (een nieuwere zone met meer moderne infrastructuur) en Montgo-Toscamar. Tenzij je in een van de nieuwere delen van Montgo bent; infrastructuur kan ontbreken maar je voelt je echt alsof je in het 'oude Spanje' bent. Woningen in deze oudere straten lopen septic tanks af en ja, ze hebben leidingwater, elektriciteit, telefoon en natuurlijk high speed internetverbindingen! Het is niet 'oud' in zijn diensten, alleen in zijn ambiance. Alle verstedelijkte gebieden op de Montgo liggen op het zuiden, bieden percelen met een minimale grootte van 1000m en zijn verhoogd met een prachtig uitzicht op de vallei en het platteland - waardoor het een populaire keuze is voor veel buitenlanders. Er is ook een residentiecomité.

Millenium
Is een moderne urbanisatie in Javea, op een klein stukje rijden van het Arenal-strand in de richting van Benitachell. Slechts een paar wegen groot, het is rustig en biedt een landelijk gevoel. Hoewel de eigenschappen in Millenium-urbanisatie vrij modern zijn, volgen ze de traditionele stijlconstructie.

La Mandarina
Is een oudere urbanisatie met goede wegenplanning hetzelfde als de naburige urbanisaties La Lluca en Tesoro Park. La Mandarina kijkt uit over de golfclub van Javea en biedt een weelderig uitzicht en is goed verbonden.

Pinosol en Pinomar
Zowel de urbanisaties Pinosol en Pinomar in Javea liggen op slechts 3 minuten rijden van het Arenal-strand. Pinosol heeft een uitstekende infrastructuur met trottoirs, straatverlichting en een bewonerscommissie. Pinomar heeft nog steeds straten die moeten worden voltooid, maar de huizen in deze gebieden zijn erg populair vanwege hun gebruiksvriendelijke ontwerpen en omgeving.

Puchol en Puig Molins
Beide zijn zeer exclusief, grenzen aan elkaar tussen de oude stad en de haven van Javea, het gebied is verhoogd, op het zuiden en heeft een prachtig uitzicht op zee over de stad en de haven naar de baai van Javea. Je kunt gemakkelijk de haven of stad binnenlopen, maar als je accommodatie hogerop ligt, wil je misschien een taxi terug! Puchol en Puig Molins zijn zeer populaire gebieden met rijke lokale bewoners, nationale stadsmensen en buitenlanders.

El Rafalet
Onze vader koos een villa in de urbanisatie El Rafalet in 1989, waar we allemaal woonden toen we voor het eerst naar Javea verhuisden, dus het is overbodig om te zeggen dat we allemaal een zwak hebben voor Rafalet. Vroeger was er geen asfalt op de weg, het was vol met gaten, er waren geen telefoonlijnen en er woonde bijna niemand het hele jaar door. In de loop der jaren is Rafalet meer residentiële geworden voor het hele jaar door en heeft goede wegen aangelegd, telefoonlijnen geplaatst, samen met high speed internet via wifi EN het beschikt over een goed georganiseerde woningbond die echt werk af krijgt; zoals de nieuwe installatie van LED-straatverlichting die vóór 2018 zou moeten worden geïnstalleerd. De urbanisatie van El Rafalet is verhoogd met een prachtig open uitzicht op het platteland over de vallei naar de bergen in de verte, waaronder Montgo en de mooie kerk met blauw dak in Benitachell.

Rebaldí
Is een urbanisatie in Javea die werd gebouwd op een berghelling vol met pijnbomen met uitzicht over de vallei naar de berg Montgo en tot aan de zee. Aangezien Rebaldi nauwelijks is ontwikkeld, is de rust en het dierenrijk overvloedig aanwezig. De meeste percelen zijn groter dan 1000m² en liggen op verschillende niveaus vanwege de steile helling van het land.

Senioles
Senioles ligt aan de rand van het oude centrum van Javea en is een oude woonwijk van Javea die populair is bij de lokale bevolking. Het is heel normaal dat inwoners in de wintermaanden in een appartement in het oude centrum of in de haven wonen en in de warmere maanden naar een zomerhuis ('casita') gaan (meestal wanneer de stadsfeesten eindigen tot het koudere weer begin november aankomt).

Sol d'Este
Zeer dicht bij het strand, is de urbanisatie van Sol d'Este verhoogd met een prachtig vrij uitzicht en sommige delen op het oosten hebben zelfs een glimp van de zee. In Sol d'Este zijn onlangs wegen vrijgemaakt die het gebied enorm hebben opgeruimd. Villa's hebben hier de neiging om te profiteren van de ligging van het land en hebben een aparte accommodatie gekregen.

Tarraula
Is een vrij landelijke plek in Javea met grotere percelen met landhuizen, zowel in nieuwe als in oude stijl. Kronkelende wegen die de landwegen banen en toegang geven tot de huizen die verspreid liggen.

Tesoro Park
Zoals de naam doet vermoeden; Treasure Park is ontwikkeld in zijn tijd met luxe villa's. Substantiële huizen op percelen van 1000m² of meer. Een trendy adres naast de Javea Golf Club met een prachtig uitzicht op de golfbaan en het landschap en de omgeving.

El Tosalet
Waarschijnlijk de meest vooraanstaande en eersteklas urbanisatie in zijn tijd en tot op de dag van vandaag. Een groot stuk land met hoogteverschil dat bijna tot aan de zee rolt in Javea, eigendom van een chique en sociaal goed verbonden dame met de naam Julia Giménez Muro (Doña Julia). Ze begon de El Tosalet-urbansiatie in 1966 te ontwikkelen met de restanten van de infrastructuur (voor die tijd), prachtige huizen in de typische mediterrane stijl van Alicantine gebouwd met grote overdekte terrassen en natuurlijke materialen zoals houten balken, Toscaanse steen (lokaal geoogst in Javea) en terracotta vloertegels , omringd door prachtig aangelegde tuinen die een weelderigheid en elegantie binnen de gemeenschap creëerden. Het extreem populair maken voor rijke Spaanse burgers om een woning te kopen in de enclave van Tosalet in Javea. Tegenwoordig, als voorzitster als waarschijnlijk de meest volwassen urbanisatie Javea, heeft het 3 fasen, een gerenommeerd gemeentelijk administratief bedrijf ter plaatse en 24-uurs bewaking, halve maandelijkse gemeenschapskosten die u moet worden geïnformeerd over het kopen van een woning in El Tosalet van Javea.

Toscal
Is een korte rit, een half uur lopen of een korte busrit naar het Arenal-strand in Javea. Dit maakt Toscal urbanisatie erg populair bij zowel bewoners die hier het hele jaar wonen als mensen die een vakantiehuis naast het strand willen.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie