Alles over de Costa Blanca

Waar ligt de Costa Blanca?

De Costa Blanca is de toeristische benaming voor het zuidoostelijke gebied van Spanje, omzoomd door de Middellandse Zee.

De provincie Alicante heeft 244 km stranden, baaien en kliffen. Van Dénia tot Pilar de la Horadada.


Welke steden liggen er aan de Costa Blanca?

Aan de Spaanse Costa Blanca liggen de kustplaatsen Denia, Javea, Teulada-Moraira, Benissa, Calpe, Altea, Alfaz del Pi, Benidorm, Finestrat, Villajoyosa, Campello, Alicante, Elche, Santa Pola, Guardamar del Segura, Torrevieja, Orihuela Costa y Pilar de la Horadada.

De hoofdstad is niemand minder dan Benidorm – de grootste toeristische bestemming aan de Levantijnse kustlijn van de Costa Blanca, maar het best bewaarde geheim is Javea – al zeggen we het zelf!


Hoe is de Costa Blanca?

De Costa Blanca heeft veel badplaatsen met zandstranden, steden met smalle straatjes en kerken en bezienswaardigheden van historische kastelen tot moderne thema- en waterparken.

In het binnenland van de kust liggen echter prachtige steden en dorpen op de mooiste landelijke locaties.

Kortom, het heeft een overvloed aan geschiedenis en traditie die het echte Spanje weerspiegelt in de keuken, de architectuur en het adembenemende landschap.

Dat maakt het de moeite waard om beide kanten van de Spaanse Costa Blanca te verkennen.

De Costa Blanca biedt voor elk wat wils, van alle leeftijden, en is gemakkelijk te bereiken, want er zijn twee grote luchthavens in Alicante en Valencia – genesteld aan beide uiteinden van de Valenciaanse Gemeenschap.


Meer koopinformatie