Woning te koop in Javea Port

Waar is Javea Port?

Javea Port, plaatselijk bekend als de "Duanes de la Mar" (in Valenciaans), ligt 170 m onder de kliffen en vuurtoren van Cabo San Antonio, waardoor het een ideale plek is die wordt beschermd door de landtong.

De Avenida del Puerto weg brengt u in vanaf Javea oude stad en de Avenida del Mediterraneo brengt u in de haven vanaf Arenal strand. U kan ook toegang krijgen tot de haven via de Avenida Augusta die een beetje terug ligt van het havencentrum.


Welk type woning is te koop in Javea Port?

Het centrum van Javea Port bestaat voornamelijk uit appartementencomplexen zonder zwembaden of tuinen, die meestal parkeer gelegenheid eronder hebben.

Er is een kleine selectie van traditionele stijl herenhuizen, dichter bij de haven en zijn er ook een aantal appartementen complexen die ook moderne stijl herenhuizen op het terrein hebben, die ook gebruik kunnen maken van de zwembaden en tuinen.

Als u op zoek bent om een villa op het zuiden tekopen met een prachtig uitzicht op zee, dan heeft Javea Port de Cuesta de San Antonio, La Corona, Puig Molins en Puchol gebieden met villa’s op eigen percelen.

Ga naar alle appartementen die te koop zijn


Voor hoeveel kan ik onroerend goed kopen in Javea Port?

Onroerend goed in Javea Port is duurder in vergelijking met de oude stad bijvoorbeeld, omdat er meer vraag naar is.

U kunt een appartement dat werk nodig heeft en zonder zwembad nemen, vanaf ongeveer 130.000 euros, en voor een appartement in een gemeenschap met een zwembad en 3 slaapkamers zou worden geadverteerd rond 240.000 euro.

Een villa in Puchol, Puig Molins, La Corona of Cuesta de San Antonio zou beginnen vanaf 500.000 euro tot een miljoen plus of meer, afhankelijk van de stijl, kwaliteit en uitzicht.

De haven van Javea heeft een grotere vraag dan andere gebieden van Javea, vooral omdat het havengebied meer ‘het hele jaar door’ wordt beschouwd, terwijl het strand van Arenal als perfect wordt beschouwd voor ‘zomervakanties’ en omdat het een grote toestroom van mensen heeft tijdens de zomermaanden.


Wie koopt er onroerend goed in Javea Port?

Afgezien van de lokale bevolking, veel buitenlandse ex-pats kopen onroerend goed in Javea Port na verkleining van de grote villa naar een appartement of herenhuis.

Wat ook het doel is van het kopen van onroerend goed in Javea Port, of het nu voor het het hele jaar door is als eerste verblijf, als een vakantie apartement of villa – Javea Port is populair bij velen.


Verhuurt onroerend goed in Javea Port goed?

Ja, de meeste eigendommen in Javea Port worden goed verhuurd; ofwel op lange termijn ofwel voor vakantieverhuur.

Eigendom in de haven heeft de neiging om een meer nice markt clientèle aan te trekken van mensen die iets willen met een traditionele vibe het hele jaar door.

Vakantieprijzen zouden vergelijkbaar zijn met de prijzen verkregen door onroerend goed beschikbaar in het strand.

Lange termijn huurders zijn vrij gemakkelijk te vinden en zouden waarschijnlijk een beetje meer betalen voor een woning gelegen in Javea Port.


Extra kosten voor het bezitten van een woning in Javea Port


Onroerendgoedbelasting in Javea

IRNR Niet-ingezetene inkomstenbelasting (Impuesto sobre la Renta de No Residentes)

Een jaarlijkse belasting toegepast op eigenaren van Spaanse goederen, zelfs als ze een niet-fiscale ingezetenen zijn (niet officiële ingezetenen van Spanje).

In de veronderstelling dat er geen inkomsten worden gegenereerd uit het onroerend goed of op Spaans grondgebied. De belasting wordt berekend op de waarde van uw villa op 24,75 van een bepaald percentage van de kadastrale waarde, tussen 1-2, afhankelijk van wanneer de waarde werd vastgesteld.

Bijvoorbeeld: Als de kadastrale waarde van uw villa 200.000 euro bedraagt, zou de IRNR 24,75 % van 1% = 495 euros zijn.

De exacte waarde is afhankelijk van de kadastrale waarde van uw villa, die wordt weergegeven op een belasting (IBI) van Javea stadhuis of Suma in Benitachell en andere gebieden.

IRPF Persoonlijke inkomsten belasting (Impuesto sobre la Renta de Personas Físicas)

Als u een Spaanse belastingbewoner bent, moet u in dit geval de IRPF betalen en een belastingaangifte doen zoals een Spaanse burger, op basis van uw jaarlijks inkomen.

IBI- onroerendgoedbelasting (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles)

Resident of niet-ingezetene van Spanje, iedereen zal deze onroerendgoedbelasting een keer per jaar betalen, en in Javea wordt het betaald aan het stadhuis.

Het is een jaarlijks tarief of gemeentebelasting, berekend op de kadastrale waarde die meestal onder de marktwaarde ligt, en betekent dat u in de regio van 600-2500 euro per jaar betaalt voor een villa en overal tussen 250-1000 euro voor een appartement of een rijenhuis dat tot een gemeenschap behoort.


Dit is 125 euro per jaar in Javea.

Er zijn betalingsregelingen die u een kleine korting kunnen geven.


Huisverzekering

Vergeet niet u huis verzekering te organiseren en te berekenen. Zorg ervoor dat het voor content en inboedel verzekering; voor elke eventualiteit.

Spaanse huisverzekering zal in de regio van 180-400 euro per jaar zijn, afhankelijk van de grootte en de waarde van het huis en de inhoud ervan.

Bel nu +34 966 461 643 om uw huis verzekering offerte te vergelijken

Bel nu +34 966 461 643 om uw huis verzekering offerte te vergelijken


Gemeenschapskosten (Gastos de comunidad)

Wordt betaald voor het onderhoud van gedeelde, gemeenschappelijke ruimtes, zwembaden, tuinen, sportscholen, tennisbanen enz.

Een begroting, gestemd elk jaar tijdens een bewoners vergadering die u het recht hebt om een deel van als eigenaar van onroerend goed, is verdeeld over alle huiseigenaren. Bereken ergens tussen de 60-150 euro per maand.


Vastgoed beheerder (Gestor)

Als al het bovenstaande te veel is, of u hier nu full-time bent of niet, u kan iemand in dienst nemen om al het nodige papierwerk voor u te doen. Kosten zijn ongeveer 100-150 euro per jaar.


Vastgoedbeheer

Een property manager zal uw ogen en oren zijn terwijl u hier niet bent, en als u hier bent; houden zij uw huis schoon, goed onderhouden en in volledig functionerende orde.

Meer informatie over vastgoedbeheer


Wat is er te doen in Javea Port?


Het havengebied van Javea biedt een fantastische Club Nautico waar je kan leren zeilen, of je boot aanmeren als je het geluk hebt om een ligplaats te kunnen krijgen. Het heeft ook een goed restaurant met één van de beste terrassen in het dorp!

Tijdens warmere maanden de Playa de la Grava een kiezelstrand met zonnebedden en parasols verhuur en met een zwemplatform net buiten de kustlijn.

Cine Jayan, is een relikwie van een bioscoop die tijdens de winter, films in het Engels speelt voor zijn buitenlandse bewoners die een leuke avond maken van popcorn en het grote scherm.

Als je van wandelen houdt, is er een pad omhoog gaat net voor de Playa Tangó en de Bar Tangó. Het pad leidt door de natuurlijke berghelling naar de oude windmolens bij La Plana en langs de vuurtoren van Cabo de San Antonio.

U kunt ook een beetje winkelen in Javea Port, want het heeft een aantal boutique stijl winkels, een paar Spaanse high street winkels, supermarkten en gastronomische slagers of groenten en fruit winkels. Een selectie van marktkraampje met ambachtelijke goederen wordt opgezet langs het strand tijdens de zomermaanden, waardoor ’s avonds wandelingen na het diner in de haven een waar genoegen is!

Naast het verkennen van de straten van De Haven van Javea, het eten van tapas of het proeven van de lokale wijn, u ook de kerk parroquia del Mar kan bezoeken, die in een schilderachtige achterstraat wordt gevonden met een paar boutique winkels dichtbij.

Of bezoek aan de San Bartolomé kerk en Mercado de abastos- overdekte markt, beide te vinden op Plaza Celestino Pons.

Elke donderdagochtend is de wekelijkse stadsmarkt, die zich op La Plaza de la Constitución plaatst en heeft marktkramen die tot aan de top en lagere delen van Calle Príncipe de Asturias staan. Groente- en fruitkraampjes liggen op het centrale plein, dan is er een selectie van mode, home en huishoudelijke artikelen op het binnengedeelte.Zoekresultaten

Gevonden 3 Eigenschappen

Javea-poort

2 bedroomAppartement for sale
Javea Appartement te koop in Port Xabia

€ 495.000

Ref: P1063 Bekijk eigendom

Javea-poort

3 bedroomAppartement for sale
Het draait allemaal om grootte, extra’s en natuurlijk locatie, locatie, locatie!

€ 899.000

Ref: P1021 Bekijk eigendom

Javea-poort

Parkeerplaats en winkel for sale
Wilt u een parkeerplaats kopen in de haven van Javea? Deze is goedkoop

€ 10.500

Ref: P765 Bekijk eigendom

Meer koopinformatie