Vliegvelden & verbindingen naar Javea

Waarheen vlieg ik als ik naar Javea kom?


Vlieg naar Alicante


De luchthaven van Alicante-Elche, bekend als de luchthaven van El Altet, is een Spaanse Aena-maatschappij. Gevonden op 8 km ten zuidwesten van Alicante.

El Altet, de luchthaven van Alicante is ideaal gelegen op iets meer dan een uur rijden met de auto van Javea.

Bij het verlaten van de luchthaven van Alicante pakt u onmiddellijk de auto via een snelle weg, richting Valencia en op weg naar de snelwegverbinding AP7.

Verlaat de snelweg bij Ondara en volg de borden naar Jávea.

Bij het verlaten van de snelweg hoef je sinds 1 januari 2020 niets meer te betalen – het is gratis.

Alicante luchthaven code is ALC

Telefoon: +34 913211000

Adres: 03195 L’Altet, Alicante


Of vlieg naar Valencia


De internationale luchthaven van Valencia, bekend als Manises Airport, is ook een Spaans Aena-bedrijf. Gevonden op 8 km ten westen van de stad Valencia.

Bij het verlaten van de luchthaven van Valencia volgt u de auto via een snelle weg, richting Alicante.

Zoek naar de borden met Alicante via Gandia.

Wees gewaarschuwd neem niet de "Alicante via het binnenland" baan…

Nadat u de weg naar Alicante via Gandia hebt gevolgd, neemt u de snelweg AP7.

U kunt uitstappen in Ondara of Benissa – beide wegen gaan dan verder naar Javea.

Bij het verlaten van de snelweg hoef je sinds 1 januari 2020 niets meer te betalen – het is gratis.

Valencia luchthaven code is VLC

Adres: Carretera del Aeropuerto, s/n, 46940 Manises, Valencia

Telefoon: +34 902404704


Treinen naar Javea

Er zijn geen rechtstreekse treinen naar Javea omdat we geen spoorlijn hebben. De dichtstbijzijnde treinstations naar Javea zijn Gata de Gorgos of Teulada (die geloof ik momenteel gesloten zijn en waar werkzaamheden worden uitgevoerd).


Internationale treinen

Kan worden genomen vanuit Barcelona en het aansluitende station naar Barcelona zou het treinstation van Valencia zijn, genaamd Estacion Joaquin Sorolla.

Vanuit Valencia kunt u een EuroMed-trein nemen naar Barcelona Estacion Sants en van daaruit gaan hogesnelheidstreinen (AVE) naar Madrid en andere delen van Spanje en Europa. De Spaanse spoorwegmaatschappijen RENFE en Adif zijn goed georganiseerd, goed getimed en bieden een comfortabele oplossing voor treinreizen door Spanje en bieden goede verbindingen met andere lijnen in Frankrijk en verder weg.


Bussen naar Javea

Beni-Connect is een buspendeldienst tussen Alicante en Denia. Voor 25 euro kunt u een plaats reserveren en van verschillende punten in Javea naar het vertrekpunt op de luchthaven van Alicante gaan.

Afhankelijk van het aantal mensen en de steden waar ze worden opgehaald, hangt de reistijd af, maar ze zullen het zo organiseren dat u op tijd bent voor uw vlucht. Vanaf de luchthaven kan het langer duren, afhankelijk van het aantal afzettingen onderweg.


Nationale en internationale bussen

Als u op Alicante of Valencia vliegt, kunt u een busverbinding nemen naar beide steden en van daaruit op een Alsa-bus stappen die u naar Javea brengt. De busrit van Valencia of Alicante naar Jávea kost ongeveer 12 euro.

De website van de busmaatschappij Alsa is informatief en biedt speciale tarieven voor jongeren en gepensioneerden. Hun bussen zijn goed onderhouden en de meeste bieden wifi verbindingen.


Meer koopinformatie