Sport en vrije tijd in Javea


Zomer activiteiten


Er is geen betere tijd om Javea te bezoeken dan in de zomer en er is veel te doen!

Vanaf eind mei tot eind september lijkt Javea te ontwaken en te bloeien. Het fantastische weer brengt veel sport- en vrijetijdsactiviteiten in de buitenlucht met zich mee en er is in de zomer veel te doen in Javea.


Playa Arenal

Het enige zandstrand in Javea, omzoomd met een grote keuze aan bars en restaurants met een ruime keuze aan gerechten voor elk budget.

U kunt ligbedden en parasols huren en uw kamp opslaan. U kunt zelfs een waterfiets met glijbaan of een kano huren en op verkenning gaan, of een jetski of bootje huren (met of zonder schipper). U kunt verzekerd zijn van een leuke dag!

En als u er tot laat in de middag bent, kunt u rondneuzen in de kleine marktkraampjes die allerlei kunstvoorwerpen verkopen, variërend van sieraden, tassen, kunst, geschenken en snuisterijen.


Montañar I en II stranden

Zijn beide rotsachtig met kristalhelder water. Ideaal om te snorkelen en te ontspannen wanneer u de echte wereld wilt ontvluchten. Het is een van de meest natuurlijke delen van de kustlijn van de Costa Blanca.

Als het te warm wordt, wandel je naar de "Chiringuitos", die in de zomer opduikende bars zijn waar ook eten wordt aangeboden.


Playa de la Grava

Is het steenachtige strand gelegen in Javea Port gebied. U kunt er ook ligbedden en parasols huren en er zijn enkele meer traditionele en funky bars en restaurants omheen.

Om nog maar te zwijgen van de zomerkraampjes waar allerlei leuke dingen worden verkocht, zoals kleding, boeken, kunst, sieraden en souvenirs.


Boottochten en verhuur

U kunt een boot huren voor een dag, met of zonder schipper, of een boottocht maken.

Bootverhuur is mogelijk vanuit de haven van Javea of het Canal de la Fontana, aan het strand van Arenal.

Grote boten, die verschillende soorten dagtochten aanbieden, kunnen online worden geregeld of bij het kantoor van Mundo Marino in de haven van Javea.


Surfen, kanoën of padelsurfen

Kan geregeld worden op verschillende punten op de stranden Arenal, Montanar I of Granadella.

Er zijn ook verschillende bedrijven die materiaal, vervoer en lessen per uur of per dag aanbieden – afhankelijk van uw vaardigheid en uithoudingsvermogen.


Quad en motorfietsen

Het huren kan zowel voor eigen vervoer zijn als voor een excursie van een paar uur of een dag en het verkennen van het prachtige landschap en de prachtige uitzichten in verschillende gebieden van Javea.


Winteractiviteiten in Javea


Het einde van de zomer brengt koeler weer en verschillende dingen om te doen in Javea, als het regent of niet is er nog steeds iets te doen of te gaan bekijken.

En als u meer wilt, spring dan in de auto voor nog veel meer activiteiten in andere steden langs de kust.


Wandelingen en trektochten

Javea en de omliggende plaatsen bieden enkele van de mooiste wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad, en er zijn zelfs wandelroutes voor de kleintjes.


Cinema

Javea Port heeft een mooie retrostijl en een intieme bioscoop en vertoont het hele jaar door films in de oorspronkelijke taal. Zelfs als je geen film in je eigen taal haalt, waarom ga je dan geen popcorn pakken en genieten van een eenmalige ervaring?


Spa’s & schoonheid

Er zijn twee goede spa’s in of nabij Javea en een grote keuze aan schoonheidsspecialisten en kappers.

Dus, als het weer het niet toelaat, trakteer uzelf dan op een spa circuit in het Rodat of Marriott Hotel (het Marriott ligt langs de Montgo, op weg naar La Xara).


Winkelen

Een ritje van 12 minuten naar Ondara Shopping Center is altijd een aanrader.

Verlies uzelf in een grote selectie kleding- en schoenenwinkels of in de voedselhal. Ook hier kun je zelfs de nieuwste films bekijken!


Wijn tour & proeverij

Aan de voet van de Montgo, in het dorpje Jesus Pobre, bevindt zich een prachtige wijnkelder. Hier krijgt u een interessante geschiedenisles en inzicht in het proces van wijn maken en natuurlijk kunt u proeven!

U zult versteld staan hoe de wijnstokken van vandaag zijn gegroeid uit oude aardbeienvelden van gisteren.

Waarom boekt u geen rondleiding op de website van Les Freses?