Inkrimping van uw huis in of rond Javea


Hier is informatie om u te helpen als u overweegt uw huis in Javea of de omliggende steden aan de Costa Blanca in Spanje te verkleinen.


Procedure van inkrimping

Bent u klaar om het leven te vereenvoudigen? Om te bereiken…

  • Geld besparen – grotere huizen kosten meer te lopen, met duurdere rekeningen, verzekering etc. U ook geld besparen door minder reparaties en onderhoudskosten te hebben.
  • Decluttering – grotere woningen nemen meer te vullen. Meubilair van lege kamers en anderen vol onnodige rommel.
  • Het verkrijgen van meer vrije tijd – grotere huizen nemen meer tijd om schoon te maken. Waarom meer tijd besteden aan het schoonmaken en verzorgen van wat je misschien niet zoveel vreugde geeft als voorheen?

Het bereikt iedereen op een bepaald punt in het leven. Een groot pand om te onderhouden en te onderhouden is te veel voor iedereen boven de pensioengerechtigde leeftijd.


Laat het niet te laat om te downsize van een groot huis. Als je het te laat verlaat, wordt het te veel – te veel werk en te veel stress.


Wanneer inkrimping moet je je voorstellen hoe je wilt wonen in uw nieuwe, kleinere huis – om u te helpen beslissen wat er moet blijven of gaan.

Maak foto’s van de kamers in uw huis voordat u begint. Kijk naar die foto’s en let op waar je oog wordt getrokken – dat zijn de items die je nodig hebt om te houden, omdat die items zal uw nieuwe, kleinere huis een huis.

Punten om te overwegen bij het inkrimpen:

  • Pak uw huis een kamer tegelijk – als je probeert om het te gaan als geheel, zal het te overweldigend.
  • Denk na over de nieuwe ruimte en wat wel of niet past.
  • Prioriteren wat je niet ontdoen van (waarom je niet ontdoen van het), wat je verkopen, wat kan gaan naar een goed doel en wat er naar de vuilnisbak. Vraag jezelf af wanneer was de laatste keer dat je sed items en streng zijn met items die je niet zeker over.
  • Verspil geen geld of tijd denken over het zetten van dingen in opslag voor andere familieleden. Vraag hen of ze dingen willen, maar bewaar het niet voor hen!
  • Bewaar wat je digitaal kunt: documenten, foto’s etc.
  • Geef jezelf tijd en veel – Rome was niet in een dag gebouwd, dus wees realistisch en besteed tijd aan elke kamer.
  • Bij het kopen van items voor uw nieuwe kleinere huis, vraag jezelf af of ze nodig zijn.

Hoe je downsizing aan te pakken, wees niet bang om hulp te vragen van familie van vrienden – je zult verbaasd zijn over hoeveel mensen zullen vrijwillig hun hulp!


Woning te koop

Zoek een agent