Wat is commercieel vastgoed?

Is een pand of in sommige gevallen grond, bestemd om te worden gebruikt voor zakelijke activiteiten en doeleinden.


Waar vind je commercieel vastgoed in Javea?

Het meeste commercieel vastgoed in Javea zijn te vinden in de oude stad, haven of Arenal Strand.


Welke soorten commercieel vastgoed is er in Javea?

Javea biedt meestal winkels, bars, restaurants of magazijntypes van commerciële eenheden.

Als u op zoek bent naar een nieuwe winkel, bar of restaurant, dan zou u alleen uit dit soort commerciële ruimtes kunnen kiezen.


Kun je commercieel vastgoed in Javea kopen?

Er is een aantal commercieel vastgoed te koop in Javea, maar de meeste worden aangeboden op huurbasis. Hieronder ziet u onze selectie van commercieel vastgoed te koop.


Wat zijn de gebruikskosten van een commercieel vastgoed?

Yay! Je hebt een commerciële ruimte gevonden om te kopen.

Weet u hoeveel het zal kosten om te kopen, maar weet u ook hoeveel het zal kosten om te onderhouden?

Het is een goed idee om berekeningen te maken van hoeveel regelmatige en periodieke rekeningen voor uw nieuwe commerciële ruimte zal zijn, rekening houdend met duidelijke rekeningen zoals elektra en water.


Onroerendgoed belasting

IRNR Niet-ingezetene inkomstenbelasting (Impuesto sobre la Renta de No Residentes)

Een jaarlijkse belasting toegepast op eigenaren van Spaanse goederen, zelfs als ze een niet-fiscale ingezetenen zijn (niet officiële ingezetenen van Spanje).

In de veronderstelling dat er geen inkomsten worden gegenereerd uit het onroerend goed of op Spaans grondgebied. De belasting wordt berekend op de waarde van uw villa op 24,75 van een bepaald percentage van de kadastrale waarde, tussen 1-2, afhankelijk van wanneer de waarde werd vastgesteld.

Bijvoorbeeld: Als de kadastrale waarde van uw villa 200.000 euro bedraagt, zou de IRNR 24,75 % van 1% = 495 euros zijn.

De exacte waarde is afhankelijk van de kadastrale waarde van uw villa, die wordt weergegeven op een belasting (IBI) van Javea stadhuis of Suma in Benitachell en andere gebieden.

IRPF Persoonlijke inkomsten belasting (Impuesto sobre la Renta de Personas Físicas)

Als u een Spaanse belastingbewoner bent, moet u in dit geval de IRPF betalen en een belastingaangifte doen zoals een Spaanse burger, op basis van uw jaarlijks inkomen.

IBI- onroerendgoedbelasting (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles)

Resident of niet-ingezetene van Spanje, iedereen zal deze onroerendgoedbelasting een keer per jaar betalen, en in Javea wordt het betaald aan het stadhuis.

Het is een jaarlijks tarief of gemeentebelasting, berekend op de kadastrale waarde die meestal onder de marktwaarde ligt, en betekent dat u in de regio van 600-2500 euro per jaar betaalt voor een villa en overal tussen 250-1000 euro voor een appartement of een rijenhuis dat tot een gemeenschap behoort.


Extra kosten voor het bezitten van een commerciële ruimte


Afvalinzameling ( huisvuilophaling)

Elke eigenaar, of u nu eigenaar bent van een villa, appartement of bedrijfspand, moet een bijdrage betalen voor het ophalen van afval.

Afhankelijk van wat voor commerciële activiteit je doet, zal dit afhangen van hoeveel je gaat betalen. Een kantoor kan bijvoorbeeld 250 euro betalen, maar een restaurant kan meer dan 5.000 euro betalen.

Er zijn betalingsregelingen die u een kleine korting kunnen geven.


Vastgoedverzekering

Vergeet niet om verzekering te organiseren en te berekenen. Zorg ervoor dat het voor het eigendom en de inhoud is; voor elke eventualiteit.

De Spaanse commerciële vastgoedverzekering zal meer zijn dan de gemiddelde woningverzekering, afhankelijk van de grootte en waarde van het onroerend goed en de inboedel.


Gemeenschapskosten (Gastos de comunidad)

Wordt betaald voor het onderhoud van gedeelde, gemeenschappelijke ruimtes, zwembaden, tuinen, sportscholen, tennisbanen enz.

Een begroting, gestemd elk jaar tijdens een bewoners vergadering die u het recht hebt om een deel van als eigenaar van onroerend goed, is verdeeld over alle huiseigenaren. Bereken ergens tussen de 60-150 euro per maand.


Vastgoed beheerder (Gestor)

Als al het bovenstaande te veel is, of u hier nu full-time bent of niet, u kan iemand in dienst nemen om al het nodige papierwerk voor u te doen. Kosten zijn ongeveer 100-150 euro per jaar.


Alle commercieel vastgoed te koop


Geen gegevens gevonden