Javea oude stad

Waar is Javea oude stad?

Jávea is gelegen in de buurt van de Marina Alta, in de provincie Alicante, Valencia, Spanje.

Javea oude dorp is lokaal bekend als de "Casc Antic" of de "Casco Antiguo", zoals gezegd in Valenciaans of Spaans en het is de traditionele oude centrum.

Javea is een populaire marktplaats en kustplaats, beschut tussen twee rotsachtige landtongen en de berg Montgo en zou daardoor een eigen microklimaat hebben. Er werd zelfs gezegd dat het één van de gezondste klimaat is om in te leven volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie).


Wat voor soort woning staat te koop in Javea oude stad?

Woning in dit gebied van Javea is voornamelijk van traditionele stijl stadswoningen, gebouwd op twee of drie niveaus met dakterrassen of interne binnenplaatsen. Zeer weinigen in het stadscentrum hebben tuinen, maar huizen aan de buitenranden wel.

Deze stadswoningen liggen in mooie, smalle, meestal voetgangersstraten. Nogal wat straten hebben wel toegang tot de auto, straat of privé-parkeerplaats.

Andere woningen in de oude stad van Javea zouden appartementen en commerciële panden omvatten. Javea heeft echter geen hoogbouwflatgebouwen vanwege lokale bouwvoorschriften. Dit, in wezen heeft de charme van de stad als geheel behouden.


Voor hoeveel kan ik onroerend goed kopen in de oude binnenstad van Javea?

U kunt een oud herenhuis kopen dat volledig gerenoveerd moet worden vanaf ongeveer 110.000 euro, of een huis dat bewoonbaar is, maar dat misschien een beetje werk nodig heeft voor ongeveer 140.000 – 220.000 euro.

Anders zijn er vrij vorstelijke woningen te koop in Javea oude stad van 500.000 euro die ruim zijn, hedendaagse met traditionele accenten.
Appartementen worden overal verkocht vanaf 90.000 euro en zijn over het algemeen vrij ruim, maar buitenruimte is niet altijd beschikbaar. Als dat het geval is, zal het in de vorm van balkons, dakterrassen of interne patio’s zijn.


Wie koopt er onroerend goed in Jávea oude stad?

Het is altijd al populair geweest en zal altijd populair blijven bij de lokale bevolking, maar steeds meer buitenlanders worden naar de oude stad getrokken.

Dit kan te wijten zijn aan de meer traditionele stijl eigenschappen en een betere prijs-kwaliteitverhouding, in vergelijking met onroerend goed te koop in de haven van Javea of de Arenal Beach gebieden.


Is onroerend goed in Javea oude stad goed te verhuren?

Ja, de meeste woningen in Javea oude stad zal goed te verhuren zijn; op lange termijn of als vakantiewoning.

Oude stad woning heeft de neiging om een meer niche markt klantenkring van mensen die iets meer Spaans en traditioneel aan trekken.

De prijzen voor vakantieverhuur zijn misschien niet zo hoog als de prijzen voor verhuur aan het strand, maar als een woning in de oude stad van Javea de meeste mod-cons heeft en op de juiste manier op de markt wordt gebracht, moet de verhuur buiten het hoogseizoen worden voortgezet.

Lange termijn huurders zijn vrij gemakkelijk te vinden, tegen een eerlijke prijs.


Wat zijn de onderhoudkosten van het bezitten van een woning in Javea Old Town?


Yay! Je hebt een huis gevonden om te kopen.

Weet u hoeveel het zal kosten om te kopen, maar weet u ook hoeveel het zal kosten om te onderhouden?

Het is een goed idee om te berekenen hoeveel reguliere en periodieke rekeningen voor uw nieuwe woning zullen zijn, rekening houdend met voor de hand liggende rekeningen zoals elektriciteit en water.


Onroerendgoedbelasting in Javea

IRNR Niet-ingezetene inkomstenbelasting (Impuesto sobre la Renta de No Residentes)

Een jaarlijkse belasting toegepast op eigenaren van Spaanse goederen, zelfs als ze een niet-fiscale ingezetenen zijn (niet officiële ingezetenen van Spanje).

In de veronderstelling dat er geen inkomsten worden gegenereerd uit het onroerend goed of op Spaans grondgebied. De belasting wordt berekend op de waarde van uw villa op 24,75 van een bepaald percentage van de kadastrale waarde, tussen 1-2, afhankelijk van wanneer de waarde werd vastgesteld.

Bijvoorbeeld: Als de kadastrale waarde van uw villa 200.000 euro bedraagt, zou de IRNR 24,75 % van 1% = 495 euros zijn.

De exacte waarde is afhankelijk van de kadastrale waarde van uw villa, die wordt weergegeven op een belasting (IBI) van Javea stadhuis of Suma in Benitachell en andere gebieden.

IRPF Persoonlijke inkomsten belasting (Impuesto sobre la Renta de Personas Físicas)

Als u een Spaanse belastingbewoner bent, moet u in dit geval de IRPF betalen en een belastingaangifte doen zoals een Spaanse burger, op basis van uw jaarlijks inkomen.

IBI- onroerendgoedbelasting (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles)

Resident of niet-ingezetene van Spanje, iedereen zal deze onroerendgoedbelasting een keer per jaar betalen, en in Javea wordt het betaald aan het stadhuis.

Het is een jaarlijks tarief of gemeentebelasting, berekend op de kadastrale waarde die meestal onder de marktwaarde ligt, en betekent dat u in de regio van 600-2500 euro per jaar betaalt voor een villa en overal tussen 250-1000 euro voor een appartement of een rijenhuis dat tot een gemeenschap behoort.


Extra kosten voor het bezitten van een woning


Dit is 125 euro per jaar in Javea.

Er zijn betalingsregelingen die u een kleine korting kunnen geven.


Huisverzekering

Vergeet niet u huis verzekering te organiseren en te berekenen. Zorg ervoor dat het voor content en inboedel verzekering; voor elke eventualiteit.

Spaanse huisverzekering zal in de regio van 180-400 euro per jaar zijn, afhankelijk van de grootte en de waarde van het huis en de inhoud ervan.

Bel nu +34 966 461 643 om uw huis verzekering offerte te vergelijken

Bel nu +34 966 461 643 om uw huis verzekering offerte te vergelijken


Gemeenschapskosten (Gastos de comunidad)

Wordt betaald voor het onderhoud van gedeelde, gemeenschappelijke ruimtes, zwembaden, tuinen, sportscholen, tennisbanen enz.

Een begroting, gestemd elk jaar tijdens een bewoners vergadering die u het recht hebt om een deel van als eigenaar van onroerend goed, is verdeeld over alle huiseigenaren. Bereken ergens tussen de 60-150 euro per maand.


Vastgoed beheerder (Gestor)

Als al het bovenstaande te veel is, of u hier nu full-time bent of niet, u kan iemand in dienst nemen om al het nodige papierwerk voor u te doen. Kosten zijn ongeveer 100-150 euro per jaar.


Vastgoedbeheer

Een property manager zal uw ogen en oren zijn terwijl u hier niet bent, en als u hier bent; houden zij uw huis schoon, goed onderhouden en in volledig functionerende orde.

Meer informatie over vastgoedbeheer


Wat is er te doen in javea oude stad?

Naast het verkennen van de smalle straatjes van de historische oude stad van Javea, het eten van tapas of het proeven van de lokale wijn, kunt u het archeologische en etnografische museum op Plaça dels Germans Segarra, 1 bezoeken.

Of bezoek aan de San Bartolomé kerk en Mercado de abastos- overdekte markt, beide te vinden op Plaza Celestino Pons.

Elke donderdagochtend is de wekelijkse stadsmarkt, die zich op La Plaza de la Constitución plaatst en heeft marktkramen die tot aan de top en lagere delen van Calle Príncipe de Asturias staan. Groente- en fruitkraampjes liggen op het centrale plein, dan is er een selectie van mode, home en huishoudelijke artikelen op het binnengedeelte.


Woning te koop in Javea Old Town


Zoekresultaten

Gevonden 5 Eigenschappen

Oude stad

4 bedroomVilla for sale
Ontdek de verborgen parel van Jávea!

€ 600.000

Ref: P1093 Bekijk eigendom

Thiviers

4 bedroomAppartement for sale
Dubbele ruimte en dubbele wow-factor

€ 450.000

Ref: P973 Bekijk eigendom

Old Town

Bouwgrond for sale
Grondstuk te koop op een exclusieve locatie in het centrum van het oude centrum van Javea

€ 1.150.000

Ref: P524 Bekijk eigendom

Oude stad

Villa for sale
Kantoor of woning in het hart van de oude binnenstad van Javea?

€ 430.000

Ref: P957 Bekijk eigendom

Old Town

Bouwgrond for sale
Perceel te koop op een geweldige locatie dicht bij het centrum van de oude stad van Javea

€ 1.095.000

Ref: P773 Bekijk eigendom

Meer koopinformatie