Terrasvormige en stadshuizen

1, 2, 3 Tips voor het kopen van een villa in Javea


Rijtjeshuizen en herenhuizen, in onze hele website en zoekfaciliteit voor onroerend goed, zijn woningen die deel uitmaken van een gemeenschap, die al dan niet een zwembad hebben EN kunnen traditionele woningen zijn in het hart van de stedelijke gebieden zoals de Oude Stad en de Haven.


Zowel rijtjeshuizen als herenhuizen zijn meestal gebouwd op een paar niveaus met particuliere patio’s of dakterrassen.

De meer moderne rijtjeshuizen kunnen een kleine eigen tuin en een integrale garage hebben en hebben de neiging om in omheinde complexen met gemeenschappelijke tuin en zwembad faciliteiten.

Herenhuizen zijn oudere traditionele huizen, waarvan sommige zijn bijgewerkt en gerenoveerd en anderen kunnen behoefte hebben aan renovatie.


Hebben alle rijtjeshuizen of herenhuizen parkeergelegenheid?

Sommige van de moderne rijtjeshuizen hebben grote integrale garages van wel 60-80 m² waarin twee tot drie auto’s kunnen worden geparkeerd, en waarin nog ruimte is voor opslag of bijkeuken.

En andere rijtjeshuizen kunnen een eigen parkeerplaats hebben in een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage.

Parkeerplaatsen worden soms samen met stadswoningen of afzonderlijk verkocht via een particuliere verkoper, de bouwer of de beheerder van de gemeenschap.


Behoren herenhuizen tot de gemeenschappen?

№. De stadswoningen in het hart van de oude stad van Javea en andere dorpen, of de traditionele visserswoningen in de haven van Javea behoren niet tot een gemeenschap en hebben daarom geen gemeenschapskosten.


Behoren rijtjeshuizen tot de gemeenschappen?

Ja. Nieuwere stijl rijtjeshuizen in Javea met omheinde gemeenschappelijke ruimtes, zwembad en of tuinen behoren op gemeenschappen en hebben daarom maandelijkse kosten voor onderhoud.

Onafhankelijke administratieve bedrijven houden toezicht op alle onderhouds-, financiële en toekomstige voorstellen.


Wat zijn de exploitatiekosten van een rijtjeshuis of dorpshuis?


Yay! Je hebt een huis gevonden om te kopen.

Weet u hoeveel het zal kosten om te kopen, maar weet u ook hoeveel het zal kosten om te onderhouden?

Het is een goed idee om te berekenen hoeveel reguliere en periodieke rekeningen voor uw nieuwe woning zullen zijn, rekening houdend met voor de hand liggende rekeningen zoals elektriciteit en water.


Onroerendgoed belasting

IRNR Niet-ingezetene inkomstenbelasting (Impuesto sobre la Renta de No Residentes)

Een jaarlijkse belasting voor eigenaars van Spaans onroerend goed, zelfs als zij geen fiscale residenten zijn (geen officiële inwoners van Spanje).

In de veronderstelling dat er geen inkomsten worden gegenereerd uit het onroerend goed of op Spaans grondgebied. De belasting wordt berekend op de waarde van uw villa op 24,75 van een bepaald percentage van de kadastrale waarde, tussen 1-2, afhankelijk van wanneer de waarde werd vastgesteld.

Bijvoorbeeld: Als de kadastrale waarde van uw villa 200.000 euro bedraagt, zou de IRNR 24,75 % van 1% = 495 euros zijn.

De exacte waarde is afhankelijk van de kadastrale waarde van uw villa, die wordt weergegeven op een belasting (IBI) van Javea stadhuis of Suma in Benitachell en andere gebieden.

IRPF Persoonlijke inkomsten belasting (Impuesto sobre la Renta de Personas Físicas)

Als u een Spaanse belastingbewoner bent, moet u in dit geval de IRPF betalen en een belastingaangifte doen zoals een Spaanse burger, op basis van uw jaarlijks inkomen.

IBI- onroerendgoedbelasting (Impuesto Sobre Bienes Inmuebles)

Inwoner of niet-ingezetene van Spanje, iedereen moet eenmaal per jaar deze onroerendgoedbelasting betalen, en in Javea wordt deze betaald aan het gemeentehuis.

Het is een jaarlijkse belasting, berekend op de kadastrale waarde, die meestal onder de marktwaarde ligt, en betekent dat u ongeveer 600-2500 euro per jaar betaalt voor een villa en 250-1000 euro voor een appartement of herenhuis dat deel uitmaakt van een gemeenschap.


Extra kosten voor het bezitten van een woning


Afvalinzameling (Recogida de residuos sólidos)

Elke eigenaar, of u nu een villa of een appartement bezit, moet een bijdrage betalen voor de vuilnisophaaldienst.

Dit is 125 euro per jaar in Javea.

Er zijn betalingsregelingen die u een kleine korting kunnen geven.


Huisverzekering

Vergeet niet u huis verzekering te organiseren en te berekenen. Zorg ervoor dat het voor huis en inboedel is; voor elke eventualiteit.

Spaanse huisverzekering zal in de regio van 180-400 euro per jaar zijn, afhankelijk van de grootte en de waarde van het huis en de inhoud ervan.

Bel nu +34 966 461 643 om uw huis verzekering offerte te vergelijken


Gemeenschapskosten (Gastos de comunidad)

Wordt betaald voor het onderhoud van gemeenschappelijke ruimten, zwembaden, tuinen, sportscholen, tennisbanen enz.

Een begroting, gestemd elk jaar tijdens een bewoners vergadering die u het recht hebt om een deel van als eigenaar van onroerend goed, is verdeeld over alle huiseigenaren. Bereken ergens tussen de 60-150 euro per maand.


Vastgoed beheerder (Gestor)

Als al het bovenstaande te veel is, of u hier nu full-time bent of niet, u kan iemand in dienst nemen om al het nodige papierwerk voor u te doen. Kosten zijn ongeveer 100-150 euro per jaar.


Vastgoedbeheer

Een woningbeheerder is uw ogen en oren als u er niet bent, en als u er wel bent; hij houdt uw woning schoon, goed onderhouden en volledig in orde.

Meer informatie over vastgoedbeheer


Alle rijtjeshuizen te koop

In en rond Javea, waaronder Benitachell en Jesus Pobre


Zoekresultaten

Gevonden 2 Eigenschappen

Via Augusta

3 bedroomRijtjeshuis for sale
Centraal, ruim met veel extra’s

€ 449.000

Ref: P1057 Bekijk eigendom

Montañar II

4 bedroomRijtjeshuis for sale
Herenhuis aan het strand op een steenworp afstand van de frontlinie

€ 300.000

Ref: P980 Bekijk eigendom

Meer koopinformatie