2019 gids vastgoed verkopen in javea

Gids voor verkopers van onroerend goed in Javea 2020

Over deze gids


Dit is de laatste informatie die u nodig hebt, als u denkt aan de verkoop van onroerend goed in of rond Javea, aan de Costa Blanca in Spanje.


Wat wordt behandeld in deze gids voor verkopers van onroerend goed in Javea?

Alleen al de gedachte aan verkopen kan angstaanjagend zijn, vooral als je op hetzelfde moment weer koopt!

Gebruik deze gids als een checklist en een algemeen hulpmiddel wanneer u twijfelt over de verkoop van uw woning.

Je moet jezelf afvragen…


Moet je überhaupt verkopen?

Een veranderende markt zal het resultaat van elke verkoop beïnvloeden.

Als de huizenprijzen stijgen: vraag uzelf af of u het zich kunt veroorloven opnieuw te kopen.

En als de prijzen dalen, is opnieuw kopen in uw voordeel, maar vergeet niet dat u misschien niet de prijs krijgt die u wilt.

Als u moet inkrimpen; maak een lijst van de voor- en nadelen en bekijk onze gids voor het inkrimpen van uw huis.

Is geld een probleem? Zo ja, wat zijn uw opties en kunt u zich een verkoop veroorloven?

Gaat u scheiden of uit elkaar? Laat u informeren over wat er gebeurt met uw gemeenschappelijk eigendom.

Als u verkoopt omdat uw huis nu te klein is, kan het een goedkopere optie zijn om een uitbouw of verbouwing aan te prijzen. De kosten van de verkoop van een huis kunnen behoorlijk oplopen, dus het uitbreiden van uw huis kan u geld besparen.

Als u het zich kunt veroorloven om uw woning te verhuren? Misschien is verkopen nu niet de beste optie.


Uw financiën begrijpen

Als u een hypotheek hebt, zoek dan uit wat het uitstaande saldo is en of er boetes voor vervroegde betaling zijn.

Laat een woningtaxatie uitvoeren om te zien hoeveel uw huis waard is op de huidige markt, om vervolgens uw sommen te maken en te schatten hoeveel u overhoudt nadat u de hypotheek al dan niet hebt afbetaald.

Uiteraard zijn deze cijfers een schatting en zijn ze niet exact totdat u een bod krijgt en contracten laat opstellen.

Als u opnieuw koopt, moet u een idee krijgen van de kosten als u opnieuw koopt met een hypotheek, hoeveel ze u zullen lenen, hoeveel u nodig hebt enz.

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij de verkoop van een huis zijn de kosten die u als verkoper moet maken. Bekijk de gids voor verkopers van onroerend goed in Javea.


Kopen of huren in of rond Javea

Als een verhuizing u veel stress bezorgt, kan het een goed idee zijn te overwegen te huren totdat u uw volgende huis vindt.

U voelt zich niet onder druk gezet om te verkopen, en misschien vindt u wel een huurwoning in Javea die precies bij u past. Denk eraan, als de markt laag is, dan hoef je niet voor een lage prijs te verkopen.

En u zult zich niet opgejaagd voelen om een niet-zo-perfect huis te kopen als u eerder dan verwacht een koper vindt.


Wie zal uw eigendom verkopen?


Als u een plaatselijke makelaar kiest, doe dan wat onderzoek en neem contact op met een paar makelaars om te zien wat ze bieden. Daarna weet je met wie je moet werken.


Vergelijk agenten op hoe snel ze vastgoed verkopen, hoe dicht ze bij de vraagprijs zitten en hoe lang ze al werken en hoe succesvol ze zijn.

Beslis of u één agentschap of meerdere agentschappen wilt opzetten. Vraag hen wat je krijgt voor elke dienst.

Spreek een vergoeding af voor de verkoop van uw woning en vraag wat deze vergoeding omvat. Soms is minder betalen eigenlijk een weerspiegeling van de service die u krijgt en te veel betalen voor te weinig service is ook niet wat u wilt.

Lees de koopovereenkomst goed door en zorg ervoor dat u deze volledig begrijpt – wees niet bang om vragen te stellen, hoe dom u ze ook vindt.

Vraag om de gegevens van de woning die gebruikt worden om uw woning op de markt te brengen proef te lezen. Door een proactieve rol te spelen in deze stap worden de fijnere details van uw eigendom vaak correct voorgesteld aan potentiële kopers.


Voor welke prijs verkoopt u?

Weet u hoeveel uw eigendom waard is?

De prijs van uw huis is niet gebaseerd op wat uw buurman heeft verkocht, noch op de prijs van het volgende huis dat u wilt kopen.

Vraag een paar taxaties van enkele gerenommeerde bureaus om te vergelijken en met hen te bespreken.

Onderzoek is alles bij de verkoop van een huis. Ga online en controleer de huizenprijzen voor soortgelijke woningen in hetzelfde gebied.

Elke koper zal proberen de prijs omlaag te krijgen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en hoe snel u wilt verkopen en verder wilt met uw leven, hangt het af van het percentage dat u toevoegt om een daling van de prijs te dekken.


Breng uw papierwerk in orde

Verkopen kunnen verloren gaan door slordig papierwerk of documenten die moeten worden opgesteld. Tijd is essentieel wanneer iemand interesse toont in uw huis, dus breng uw papierwerk liever snel dan later in orde. We helpen en begeleiden je hier graag bij, dus vraag maar raak!


Maak uw huis klaar voor de verkoop!

Een van de eerste dingen die we aanraden is om uw huis te ventileren vóór bezichtigingen en als u er niet woont, vertel dat dan aan uw makelaar. Er is niets erger dan een huis tonen dat stinkt naar koken, hond of muffe oude lucht – maak het fris!

Controleer of alles werkt! Als dat niet zo is, repareer het dan of verwijder het. Bijvoorbeeld kranen, boilers, lampen en als u het niet kunt repareren of verwijderen, denk dan aan vervanging en als dat geen optie is, vertel dat dan aan uw agent, zodat hij zijn klanten daarover kan informeren.

Opruimen en schoonmaken. Een lekker ruikend huis dat er goed uitziet zal beter tonen.

Een huis in scène zetten kan u een betere prijs opleveren in een korter tijdsbestek.

Als u kunt; laat een vriend komen om u een mening te geven of u te helpen het er op zijn best uit te laten zien of huur een vakman in die wonderen kan verrichten.


Neem een advocaat of fiscaal vertegenwoordiger

Kies een advocaat of fiscaal vertegenwoordiger om de overdracht en het juridische werk voor u te doen. Kies er een voordat u met het verkoopproces begint en instrueer ze zodra u een bod krijgt.

Zodra u een advocaat hebt gevonden of weet wie u gaat vertegenwoordigen; vraag een offerte hoeveel hun dienst zal kosten voordat u verkoopt.

Bevestig na afloop dat alle naamswijzigingen zijn uitgevoerd op alle diensten Eg. elektriciteit, water, belastingen, vuilnisophaaldienst enz.


Een aanbod aanvaarden

Na zoveel bezichtigingen (of niet) krijg je een bod – dat is geweldig nieuws! Onze filosofie is om alle aanbiedingen door te geven – hoewel we absurde aanbiedingen voor u zullen afwijzen en het u dan zullen vertellen!

Als u een bod krijgt waarmee u niet tevreden bent, kunt u het afwijzen of een tegenbod doen in de hoop op een hoger bod.

Wanneer iemand u een aanbod doet dat u graag aanneemt, moet u het aanbod formeel en schriftelijk aanvaarden.

Zodra de reserveringsbetaling is voldaan, kunt u de woning van de markt halen bij uw makelaars.

Het aanvaarden van een aanbod is pas juridisch bindend als u het schriftelijk aanvaardt.

Guzumping is illegaal in Spanje, dus zodra je formeel een bod hebt aanvaard, kun je geen hoger bod aanvaarden zonder gestraft te worden.


Verkoopovereenkomst (reservering) en ontwerpcontracten

Vicens Ash stelt verkoopovereenkomsten op voor klanten om aanbiedingen formeel te accepteren. Dit is om beide partijen te binden en om het pand van de markt te halen bij andere agenten.

Vicens Ash vraagt 5.000 euro voor onroerend goed onder de 500k en 10.000 euro voor onroerend goed boven de 500k als reserveringskosten. Dit is een gedeeltelijke betaling van de 10% die bij de contractwisseling moet worden betaald.

Nadere details zullen worden besproken, overeengekomen en opgenomen in het ontwerp-contract. Zaken als verkoopprijs, betalingsregeling, opleveringsdata.

Bevestig welke inrichting blijft en laat dit opnemen in een begeleidende inventaris.

Overeenstemming over volle gastanks of reeds betaald zwembad- en tuinonderhoud wordt besproken en in aanmerking genomen bij het afronden van het betalingsschema en de nutsvoorzieningen.


Ondertekening en uitwisseling van contracten

Het contract (contrato de arras) wordt gewoonlijk binnen 21-28 dagen na het uitbrengen van een bod ondertekend.

Bij de ondertekening van het contract betaalt de koper het saldo van 10%.

Zodra de contracten zijn ondertekend en uitgewisseld, bent u wettelijk verplicht het onroerend goed te kopen.

Als de koper van de koop afziet, verliest hij zijn aanbetaling van 10%.

Als de verkoper zich uit de verkoop terugtrekt, moet hij de aanbetaling terugbetalen en hetzelfde bedrag opnieuw aan de kopers betalen als boete – dit is de Spaanse wet.

U moet nog steeds een huisverzekering hebben en bent verantwoordelijk voor de zorg voor het pand en het onderhoud ervan totdat het wordt verkocht.


Tijd om te gaan!

Het is minder stressvol als je net voor de oplevering verhuist.

Alle in het contract opgenomen voorzieningen en meubilair moeten nog aanwezig zijn.

Vicens Ash organiseert een technisch bezoek voor de koper. Op het terrein. Zodat de verkoper kan laten zien hoe alles werkt.


Voltooiing bij de notaris

Vicens Ash begeleidt u naar de notaris, tenzij anders geadviseerd.

Als er een hypotheek op het pand rust, wordt de ontbinding getekend en wordt deze afgelost.

Bij de ondertekening van de openbare akte (Escritura Pública) accepteert u de betaling en overhandigt u de sleutels…..congratulations. Yay!

U, de verkoper, betaalt eventuele vermogenswinstbelasting aan de Spaanse schatkistbewaarder.

De notaris of de advocaat van de koper regelt de eigendomsoverdracht bij het kadaster.

U ontvangt een eenvoudige kopie van de ondertekende akte.


Betaal de advocaat en de agent

Meestal is hiermee rekening gehouden tijdens het verkoopproces, toen het betalingsschema werd besproken.

Uw advocaat of fiscaal vertegenwoordiger zal u na afloop een rekening sturen met hun definitieve kosten. Als u opnieuw koopt, kan het apart of op dezelfde rekening in rekening worden gebracht.


Overweegt u een woning te verkopen in Javea, Benitachell of Jesus Pobre?


Verkoop diensten

We verkopen graag huizen eerder vroeger dan later.

Met onze volledig uitgebreide aanpak van begin tot eind – we halen de stress uit de verkoop van onroerend goed!

Neem nu contact met ons op, voor een vrijblijvende taxatie van uw woning en als u het bij ons op de markt wilt brengen, zal Vicens Ash makelaar in Javea u het volgende geven:

 • Gratis taxatie van onroerend goed
 • Advanced digitale beelden
 • Plattegronden (gratis voor exclusiviteit of beschikbaar op aanvraag)
 • Uitgebreide IT-marketing
 • Voorlichting en organisatie van energie- en bewoningscertificaten
 • Professionele onderhandeling
 • Nota simple (onroerend goed schuld certificaat)
 • Verkopersovereenkomst, reservering en contract
 • Meubelinventarissen
 • Breakdown of monies
 • Valuta-omwisseling
 • Notaris afspraak
 • Hypotheek annuleringen
 • After-sales service

Of u nu het hele jaar in Spanje woont of niet, stel ons uw vragen. Spreek je twijfels uit. Maak gebruik van onze expertise.
We zijn hier om te helpen.


Vastgoed is onze passie

Wij willen dat al onze klanten tevreden zijn met onze service.

We zijn flexibel en staan open voor suggesties.

We verkopen al 25 jaar onroerend goed in Javea, we hebben veel dromen waargemaakt en we hebben veel problemen helpen oplossen en weet je wat?


Wij geloven dat geen enkel probleem te groot is om op te lossen. Het kost misschien wat meer tijd en energie, maar we krijgen de meeste problemen opgelost. Om de verkoop te laten tekenen en je verder te helpen.


Dus, zelfs als u niet zeker weet of u uw huis wilt verkopen, hopen we dat deze Javea woningverkopers gids 2020 u helpt om een weloverwogen beslissing te nemen – niet alleen met hoe het verkoopproces werkt, maar ook met hoe u een agent kiest!

Als je hulp nodig hebt bij een van de punten in deze verkopersgids. Wilt u meer informatie of aanbevelingen voor advocaten, fiscale vertegenwoordiging, verhuizingen, huisverzekeringen – stuur ons dan een e-mail of bel ons even.

Na een verkoop met ons, zult u het met ons eens zijn dat we elke cent waard zijn!


Meer verkoopinformatie


Neem een taxateur